Test din mavefornemmelse – hvilken call to action-tekst fik flest konverteringer?

Du kan skrue væsentligt op for din konverteringsrate ved at eksperimentere med dine call to action-tekster. I min e-bog ”Sådan skriver du webtekst, der sælger” viser jeg bl.a. en case fra Mxchange.dk, hvor vi opnåede en forbedring på i alt 57,6% på tværs af to tests ved at tweake teksten. Jeg har lige konkluderet en tredje test på selvsamme CTA-tekst. Her får du de to testvarianter at se – kan du gætte hvilken en, der fik flest konverteringer?

Baggrundsviden
Jeg har lavet rigtig mange splittests, hvor jeg har eksperimenteret med call to action-tekster. I stort set alle tilfælde har jeg opnået mærkbare forbedringer med nogle forholdsvis simple tekstvariationer. Min overordnede erfaring er, at jo mere relevans og værdi, du kan formidle via din CTA-tekst, jo flere konverteringer vil du få.

Det er casen fra Mxchange.dk et godt eksempel på. I den første test opnåede vi en forbedring på 32,5% ved at fokusere på at formidle værdi via knapteksten.

Kontrollen ”Opret dig som bruger” er en ren kommando, der fokuserer på det, de potentielle kunder skal gøre – ikke det de får ud af at klikke på knappen.
”Bliv gratis bruger” derimod fokuserer på selve værdien af at klikke på knappen, og vender noget, der lyder besværligt, til en fordel.

I test 2 opnåede vi en yderligere forbedring på 25,1% ved at gøre knapteksten mere relevant.


Det drejer sig om at blive medlem på et site, hvor man kan sælge sin mobil. Så alt andet lige, må motivationen være at sælge sin mobil, og min tese var, at ”Sælg din mobil – bliv bruger” måtte være mere relevant og have en større indflydelse på de potentielle kunders beslutningsproces.

Tid til at teste din mavefornemmelse – den nye test
De to første tests gav mig blod på tanden, og jeg var ret interesseret i at afprøve, hvor langt vi kunne skubbe konverteringerne ved at tilføje mere relevant tekst, der spiller på værdien af at klikke på knappen.

Derfor lavede jeg en ny behandling, hvor jeg tilføjede to ord: ”hurtigt” og ”gratis”. Så den nye knaptekst kom til at hedde ”Sælg din mobil hurtigt – bliv gratis bruger”.

Jeg satte en splittest op og testede den nye variant op mod vinderen af den tidligere test: ”Sælg din mobil – bliv bruger”.

Jeg kan afsløre, at den ene variant klarede sig væsentligt bedre end den anden – men hvilken en?

Nu er det din tur!
Læg en kommentar her på siden, hvor du kommer med:

1. Dit bud på vinderen (B eller C)
2. Dit bud på forskellen mellem de to varianter (fx 5%, 10%, 20% 50%)

På mandag (2 juli) offentliggør jeg resultaterne af testen. Så kan du se, hvor god din mavefornemmelse er. GO, GO, GO!

 

Tjek de her relaterede artikler:

 1. Call To Action-test 1: Forbedring på 169% med 1 motiverende CTA!
 2. Call to action-test 2: Forbedring på 147% med 1 motiverende CTA!
 3. Call to action-test 3: Forbedring på 62% med 1 motiverende CTA!
 4. Test din mavefornemmelse – Hvilken landing page fik flest konverteringer? Vind en billet til Marketing Camp 2012
 5. Test din mavefornemmelse – hvilken landing page fik flest konverteringer?

Kommentarer

 1. Jeg tror det er C der har klaret sig bedst, med omkring 30 %.
  Jeg tror “hurtigt” trigger den besøgende, og samtidig er det gratis. Men hvem ved – måske det kan give bagslag og lyde for “reklame-agtigt”.

 2. Mikael Rieck Siger::

  1) C
  2) 20%
  Mikael Rieck seneste artikel..Over-optimering af hjemmesiderMy Profile

 3. Ulrik Rode Siger::

  C – og ca. 30% bedre, fordi det både er “gratis” og “hurtigt”.. Det er det de unge de vil ha’…;-)

 4. 1) B
  2) 40%
  Jeg tror at C er for tung/lang

 5. Kenneth Welin Siger::

  Nu tog jeg jo gruelig fejl sidste gang :-)

  Men jeg vover pelsen igen:
  C
  25%
  Kenneth Welin seneste artikel..Test selv din firewall sikkerhedMy Profile

 6. C – 180%

  Man må jo satse! :-)
  Nikolaj Bomann seneste artikel..Tip til super-søgeren i Google ChromeMy Profile

 7. Jeg ta’r et sats…
  B
  23%

 8. Det er C med 32%

 9. Johnny Siger::

  1) c

  2) 45 %

  Har den samme fornemmlse som Ulrik Rode fint har beskrevet :-) dog med lidt flere % ;-)

 10. Gita Street Siger::

  1. C
  2. 35%

 11. Hej Michael

  Sidder lige og forbereder mig til eksamen på fredag i Usability og Content – og har lige læst din bog “Webtekster, der sælger”
  Det må helt klart være C!
  Og sikkert med en forbedring på 35-40%!

 12. Mikael Andersen Siger::

  Jeg satser på C og med 50% bedre konvertering

 13. Kent Medom Siger::

  Jeg tror B med 25% da den er mere spiselig, og knap så lang som C.

 14. anne mette dall Siger::

  er også lidt i tvivl om længden, men vover pelsen:

  C med 30%

 15. Mikael Andersen Siger::

  Hov – jeg så ikke lige, at man selv må bestemme procentsatsen

  Så forsøger jeg igen

  C
  183%

 16. Jens Siger::

  Åh det er altid spændende med disse tests ;)

  Den umiddelbare tanke er “C” på baggrund af Hurtig og Gratis
  Men omvendt siger den anden mave “too much information kills”

  Jeg skal vælge éen? Så bliver det den anden mave der vinder.
  Satser på at vinderen er “B” med 45%.. Ja jeg går all-in :)

 17. C med ca. 90 % – den har fokus på det hele.

 18. Boe Siger::

  Helt sikker på C med 20%

 19. Daniel Bach Siger::

  Det må jo næsten være C og tror på 20% forbedring.

  Men hvad med at skrive: “Sælg din mobil NU – det er GRATIS”

 20. Troels Vestegaard Siger::

  1) C
  2 48%

 21. Pernille Plougheld Siger::

  C: 42 %

 22. Steen Lysgaard Siger::

  1: C
  2: min. 200%

 23. Puha, den er svær :-)

  B med 50%.

  Årsagen er, at der i C’eren står så meget tekst, at man er nød til at læse det og tage stilling til det. Og når hjernen skal til at arbejde, så ender det som regel skidt. Hvorimod B’eren kan man nøjes med at scanne, og den lugter lidt mere af bydeform.

  Men det er et vildt gæt, jeg har i virkeligheden ingen anelse :-)
  Søren Sprogø seneste artikel..Søgemaskineandele i Danmark, 2008 til 2011My Profile

 24. I behandling A tænder målgruppen på gratis.

  Ergo: C + 30%

 25. Klaus Siger::

  Spændende test du kører her :)

  Jeg siger:
  1) C
  2) 38 %
  Klaus seneste artikel..Saftpresser / Juicepresser guideMy Profile

 26. Jeg tror på
  C
  35%

 27. Peter Lauge Siger::

  1) C
  2) 10%
  Peter Lauge seneste artikel..Freelance webudviklingMy Profile

 28. Jimi Hove Siger::

  Jeg siger også GO GO GO :

  1 : C
  2 : 12 %

  Der er trods alt ikke den store forskel på B og C.
  Jimi Hove seneste artikel..Familie Coach i KøbenhavnMy Profile

 29. David Bograd Siger::

  B med 57%

 30. Henrik Hvam Siger::

  1. c
  2. 35 %

  - når noget er hurtigt er det jo oftest en dejlig nem løsning, og tror ikke at teksten er for lang, men der er nok ved at være en grænse

 31. Morten Siger::

  Jeg gætter på C. Og den er 34,25% bedre.

 32. Min mavefornemmelse siger:
  C
  110%

  -Og ud fra din tese om teksten skal signalere værdi for brugeren burde det også være den.
  -men når du så stiller spørgsmålet her i bloggen lyder det lidt som et trick-spørgsmål, hvor resultatet er helt uventet.
  Meeen jeg holder mig alligevel til mavefornemmelsen… :O)

 33. Det må være C, der giver en mer-konvertering på +45%

 34. Esben Siger::

  Hej Michael :)

  Jeg tror, det er C, der klarer sig 50% bedre.

 35. Tony Siger::

  C med +60 %

 36. Martin Hjort Siger::

  Meget interessant case. Jeg gætter på at

  Knap C klarer sig bedst
  Den klarer sig bedre med 30%

 37. B

  50%

  Jeg var for doven til at læse C færdig, og der nok ikke nogen der vil k
  Jesper Nielsen seneste artikel..Gode bolcherMy Profile

 38. Thomas Zacchi Siger::

  Et gæt må blive:

  1: C
  2: 39%

  Min mavefornemmelse siger mig, at “Hurtigt” og “Gratis” gør udslaget.
  Thomas Zacchi seneste artikel..Brugen af smartphones i Danmark og hvad det betyder for din hjemmesideMy Profile

 39. Lennart Siger::

  Tror på C men kun med ca. 10%.
  Den er lidt for lang men indeholder to ord der tiltaler brugeren.

 40. Morten Siger::

  C: 78% bedre…
  Morten seneste artikel..Gratis Rank Tracker Til WordPressMy Profile

 41. Det må alt andet lige være C som klarer sig bedst i testen.

  Med 60 % er mit bud

  Ordene “hurtigt” samt “gratis” burde ryge direkte ind på lystavlen hos potentielle kunder.

  Men selv hos potentielle kunder er underbevidstheden jo en underlig størrelse, så det kan da sagtens være at B endte med den højeste konverteringsgrad.

  Jeg glæder mig dog meget til at se resultatet.

 42. Lars Holmberg Siger::

  Skiftede knappen også design i denne test? Det vil jo også påvirke resultatet. De to første test kører i et frisk grønt design – det næste er noget mere afdæmpet.

  Jeg tror nu også på C – med en 83,62% forbedring. ;-)

  • Michael Aagaard Siger::

   Hej Lars – godt set! Morten lavede nemlig nyt design på sitet, inden jeg satte den tredje test op. Men designet er det samme inden for de enkelte eksperimenter – så designet på knappen er identisk i de to varianter, og den eneste variabel i testen er teksten i knappen.

   - Michael

 43. Dinny Eriksen Siger::

  Behandling C med 38 %

 44. Hej
  Kanon test… Jeg vover også at stemme på C
  Den ville jeg selv klikke på… Hurtige resultater og “FREE”..

  Procent…37 % forskelle mellem de to grønne :-)
  Peter Netz Lassen seneste artikel..Step by step guide til resultatMy Profile

 45. B: 30%

  Jeg kunne ikke skimte knap C, som nærmere ligner et banner
  Jacob Sandhøj seneste artikel..2 x workshopsMy Profile

 46. Lars Bachmann Siger::

  Interessant test, men som de fleste andre, gætter jeg på C, og det med en forbedring på 24%
  Lars Bachmann seneste artikel..Har du en webshop og kr. 10.000?My Profile

 47. C: 41%

 48. Jeg siger også C og med en mer-konvertering på 48 %

 49. C
  30
  og faktisk skal jeg sende noget ud og tripper for svaret ;)
  bare C ikke er for lang…. Men er cta godt så læser man jo videre….
  Spændende cliffhanger :)

 50. Benjamin Ravn Siger::

  C med 68%

 51. Jesper Nerløe Siger::

  1) B
  2) 154%

  Selvom ord som “hurtig” og “gratis” er gode blikfang, tror jeg at ordene drukner i mængden, da teksten i knap C bliver for lang og uoverskuelig – den besøgende tvinges til at tage stilling til de “mange ord” (7 ord i alt + en bindestreg).

  Spændende test og blogindlæg – jeg glæder mig til at se resultatet.

 52. Helene Siger::

  Min mavefornemmelse siger: C
  Jeg gætter på 47 %

 53. Hej

  Svarte er C.

  Jeg gætter på 50%

  mvh

  Povl

 54. Hej

  Jeg gætter på B, men med kun med 30%

 55. Mette Siger::

  Helt klart C! – gætter på en forbedring på over 70%

  ^.^ Mette

  PS. Jeg elsker at høre om dine flotte bedrifter og spændende konklusioner, men jeg synes også du skulle kigge på dine egne tekster her på siden: Hver gang jeg bidrager med en kommentar, stopper jeg tøvende op, da den første linje “Din email bliver ikke offentliggjort” gør mig usikker på, om den da ellers ville blive det?? Og selve knap-teksten “Få din mening hørt” får mig til at tænke på, hvor mange steder denne besked bliver vist? Og jeg ved heller ikke hvad der sker, hvis jeg sætter hak ud for “Vis mig, at du ikke er spammer” så det tør jeg ikke prøve, og hvilken artikel hvor, er det jeg kan få et do follow-link til???

  • Michael Aagaard Siger::

   Hej Mette tak for de pæne ord og din input til teksterne i kommentarfeltet.

   Her kommer der en foklaring: i forbindelse med, at man skal indtaste sine email-oplysninger, er det ganske normalt, at man har en lille disclaimer-tekst, der forsikrer folk om, at deres oplysninger ikke bliver offentligjort. Nogle menensker er ikke så glade for, at deres emailoplysninger ligger offentligt tilgængeligt. Det er det, jeg henviser til med “Din email bliver ikke offentligjort.” Men hvis det ligefrem gør folk angst er det da noget af en backfire ;-)

   Det, der sker, når man klikker på knappen og poster sin kommentar, er, at man får sin mening hørt. Derfor bruger jeg den tekst i knappen. Men hvis det gør folk bange for, at kommentaren kommer ud alle mulige andre steder, end her på bloggen, må jeg da helt klart finde på noget andet.

   Mange bruger blogkommentarer som en del af en automatiseret linkbuilding-strategi = spam. Min blog har været offer for utroligt mange spam-kommentarer med links til alle mulige tåbelige produkter og websites. Det er jeg blevet træt af, så jeg har sat et filter op. Når du sætter hak ud for “Vis mig, at du ikke er spammer”, ved jeg, at kommentaren er skrevet af et menneske. Så du behøver ikke være bange for den funktion – med mindre du altså er ude på at spamme ;-)

   Mange af mine læsere er aktive bloggere, eller repræsentanter for en virksomhed, der har en blog. Ved at sætte hak ud for “Få et do follow-link til din seneste artikel” får man netop et do follow-link til den seneste artikel, der er blevet publiceret på ens blog eller den blog, man repræsenterer. Så det er en måde, at give lidt tilbage til de personer, der gider deltage og komme med kommentarer. Du kan fx se kommentar nummer 2 her på siden fra Mikael Rieck – han har fået et link til den seneste aritkel på sin blog. Du er velkommen til at benytte denne funktion, når du får noget indhold lagt op på http://www.brugervenlig.nu.

   - Michael

 56. Thomas Fogt Siger::

  Jeg synes det kunne være spændende at prøve en variation der hedder:
  “Sælg hurtigt din mobil – bliv gratis bruger”

  Jeg tror på, at flytte “hurtigt” længere frem vil øge konverteringen, da det er en super vigtig og god value prop, og derfor bør flyttes frem mht best practice :)

  Tror også på C med et…… (fingeren i vejret og vinden kommer fra…) 20 % løft :)
  /Thomas
  Thomas Fogt seneste artikel..Hello world!My Profile

 57. Jens Andersen Siger::

  Jeg tror at C konverterer bedre end B med ca. 27 %

 58. Henrik Hvam Siger::

  Hej
  Har jeg misset noget – kan ikke se, at du har publiceret resultatet?

Jeg er ikke længere aktiv på Online-Tekstforfatter.dk. Gå til ContentVerve.com i stedet for!
Gå til ContentVerve.com